Groene daken

Quist Dakdekkers maakt voor het aanleggen en installeren van groene daken gebruik van de duurzame producten van Sempergreen®.

Over Sempergreen®

Sempergreen® is marktleider op het gebied van direct-groene oplossingen voor groene daken, groene gevels en kant-en-klare bodembedekkers.

De jarenlange ervaring van Sempergreen staat garant voor het allerbeste projectresultaat. Omdat alle producten vanuit eigen kwekerijen geleverd worden, bieden ze bij levering altijd een kwalitatief hoogwaardige begroeiing. Samen maken wij uw project tot een succes!

Met vegetatiematten heeft u direct een volwaardige begroeiing voor uw groendak. De met zorg gekweekte vegetatiematten zijn bij levering altijd voor minimaal 90% begroeid.  Na aanleg ontstaat daardoor direct een groen en duurzaam resultaat. Een vegetatiemat is toepasbaar op elke type dak, zowel plat als hellend.

Over Sedum

De -meest toegepaste- Sedumixmat wordt beplant met tien tot twaalf verschillende soorten Sedum en is toepasbaar op elke type dak. Het vetachtige plantje Sedum is goed in staat om water in het blad op te slaan en kan daarom uitstekend functioneren onder diverse weersomstandigheden.

Naast Sedum zijn er ook vegetatiematten met andere plantvariëteiten leverbaar, zoals kruiden, wilde bloemen en (sier-)grassen. Ter bevordering van de biodiversiteit, kunt u kiezen voor de speciaal ontwikkelde Bees & Butterfliesmat. Deze mat bestaat voornamelijk uit waard- en nectarplanten die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders.

Voordelen vegetatiematten voor uw groendak:

  • Direct groen en duurzaam resultaat
  • Weinig onderhoud
  • Bijzondere en natuurlijke uitstraling
  • Lichtgewicht oplossing mogelijk (al vanaf 40 kg/m2)
  • Diverse milieuvoordelen; o.a. regenwaterretentie, warmteregulerend, opname CO2 en fijnstof, stimulering biodiversiteit
  • Steeds meer gemeentes verstrekken subsidie om de toepassing van groene daken te stimuleren; bekijk hier of de gemeentes: https://www.sempergreen.com/nl/oplossingen/groene-daken/subsidie